Hevosen varusteet

Hevonen tarvitsee monia erilaisia varusteita voidakseen hyvin – erilaiset loimet, suitset, ohjat, martingaalit, suojat, hyönteissuojat, kuolaimet, korvahuput, riimut sekä riimunnarut, ohjasajoon sekä juoksutukseen tarvittavat välineet ja heijastimet varmistavat sen, että hevonen pysyy lämpimänä ja kuivana kaikissa olosuhteissa ja että harrastaminen on miellyttävää ja turvallista myös hevoselle.

Hevosen loimet

Loimia on saatavilla niin sade-, ulko-, talvi-, talli- kuin ratsastuskäyttöönkin. Tämän lisäksi tarjolla on erityisiä ötököiltä suojaavia ötökkäloimia, auringonsäteiltä suojaavia UV-suojattuja loimia, hikiloimia sekä fleeceloimia ja erilaisia lisätarvikkeita, kuten kaulakappaleita, irtovuoria, loimitankoja, loimenkorjauspakkauksia, kaulasuojia, loimenhoitoaineita, häntälenkkejä, loimenpesuaineita, alusloimia, huppuja, loimiin kiinnitettäviä muovirenkaita ja elastisia loimivöitä. Loimi kannattaa valita vuodenajan sekä säätilan mukaan. Joissakin tilanteissa erilaiset ötökät saattavat häiritä hevosta erityisen paljon, jolloin ötökkäloimen käyttö voi olla erinomainen ratkaisu. Edustustilaisuuksia varten on tarjolla kauniita edustusloimia, joissa hevosesi on parhaimmillaan. Loimista on siis moneksi ja niitä on tarjolla hyvinkin monenlaisiin käyttötarkoituksiin sopivina vaihtoehtoina!

Hevosen hyönteissuojat

Erilaiset hyönteissuojat ovat hyviä varusteita, koska hyönteiset voivat joissakin tilanteissa olla hevoselle todellinen riesa. Hyvinvarustellut hevostarvikeliikkeet tarjoavat esimerkiksi erilaisia ihottumasuojia, kärpässuojia, kärpäsmaskeja, ötökkäloimia, kärpäspyydyksiä, hyönteiskarkotteita sekä hyönteisiltä suojaavia lisäravinteita.

Hevosen heijastimet

Jos harjoittelet pimeässä tai hämärässä, on erittäin tärkeää, että käytät riittävästi heijastimia. Tämä lisää huomattavasti sekä sinun että hevosesi turvallisuutta. Ilman riittäviä heijastimia muiden tienkäyttäjien on vaikea havaita sinua ja hevostasi ajoissa, mikä saattaa pahimmilaan aiheuttaa jopa onnettomuustilanteen. Hevostarvikeliikkeiden valikoimista löydät esimerkiksi heijastavia loimia, jotka auttavat hevosta näkymään myös hämärässä liikuttaessa. Erilaiset heijastavat suojat voivat olla hyvä lisäsuoja pimeällä liikuttaessa. Näiden lisäksi tarjolla on esimerkiksi heijastavia korvahuppuja, heijastinremmejä, heijastinriimuja sekä turpahihnaan kiinnitettäviä heijastimia. Varmistathan näkyvyytesi myös pimeässä näiden erilaisten heijastinvaihtoehtojen avulla!

Hevosen hoitotarvikkeet

Hevosen hoitoa varten on saatavilla runsaasti erilaisia tarvikkeita, joiden paljous saattaa pistää varsinkin aloittelijan pään pyörälle. Tarjolla on esimerkiksi hevosen ruokintaan liittyviä tuotteita, erilaisia ravintolisiä, linimenttiä, savea, hevosile tarkoitettuja makupaloja, klippausvälineitä, harjoja, sukia, karvanhoitoaineita, kavionhoitotarvikkeita, ensiaputarvikkeita, hyönteistorjuntatuotteita sekä varusteiden hoitoon tarkoitettuja tuotteita. Ellet itse tiedä, mitkä tuotteet olisivat parhaita juuri sinun hevosellesi, kannattaa kysyä neuvoa esimerkiksi eläinlääkäriltä tai kokeneemmilta hevosharrastajilta.

Hevosen ensiaputarvikkeet

Hevosen ensiaputilanteisiin kannattaa valmistautua jo etukäteen, koska hevonen voi joutua onnettomuuteen aivan yllättäen. Ensinnäkin on tärkeää pitää eläinlääkärin puhelinnumeroa käsillä sekä kotona että tallissa. Se kannattaa tallettaa myös kännykän muistiin. Varmuuden vuoksi eläinlääkäreiden numeroita voisi olla hyvä olla tallessa useampia, koska aina luottoeläinlääkärisi ei välttämättä pääse paikalle juuri silloin kun hätä on suurin. Voisit ehkä kysyä eläinlääkäriltäsi jo etukäteen, ketä hän suosittelee tällaisissa tilanteissa.Tämän lisäksi on hyvä tallettaa lähimmän terveyskeskuspäivystyksen numero ihmiselle tapahtuvan onnettomuuden varalta.

Trailerin kunnosta tulee pitää hyvää huolta ja se tulee huoltaa sekä katsastaa säännöllisin väliajoin. Varatraileri on monesti oivallinen hankinta. Muutoinkin onnettomuuksien ennaltaehkäisy on erittäin tärkeää ja tähän voi vaikuttaa jo hyvin pienillä teoilla. Esimerkiksi riittävien turvavarusteiden käytön tulisi olla aivan itsestäänselvä asia aina kun ollaan tekemisissä hevosten kanssa. Hevonen saattaa pelästyä niinkin pientä asiaa kuin kärpästä ja pelästyessään sen suuri massa runnoo helposti alle jäävän ihmisen.

Varsinainen ensiapupakkaus tulee olla helposti saatavilla – jokaisen tallilla käyvän tulee tietää, mistä ensiapupakkauksen tarvittaessa löytää! Pakkauksen tulisi sisältää ainakin sakset, kylmähauteita, steriilejä kumihanskoja, leikkurit, kuumemittarin, puuvillarullia, pinteleitä, joustositeitä, desinfiointiainetta, sideharsoja, stetoskoopin, taskulampun, isopropanolia, puhtaita pyyhkeitä tai pesusieniä sekä ämpäreitä.
Hevosurheilua pidetään yhtenä vaarallisimmista harrastuksista ja toki se sisältääkin vaaroja sekä hevoselle että ihmiselle, mutta oikeanlaisella varustautumisella voidaan näitä vaaroja huomattavasti vähentää. Oikeanlaisilla turvavarusteilla voidaan vähentää mahdollisen onnettomuuden aikaansaamia vammoja.

Ravikärryt

Ravikärryjä on saatavana sekä kilpa- että harjoituskäyttöön. Kilpakärryt ovat melko arvokas hankinta, joten niiden valintaan kannattaakin kiinnittää suurta huomiota. Kilpakärryt maksavat noin 1 300-2 000 euroa renkaineen hieman kärryjen varustetasosta riippuen. Renkaita on ostettavissa erikseen. Myös valmennuskärryjä on saatavana eri hintaluokissa